Fenomén produktov Dr. Nona spočíva v unikátnej technológii, vytvorenej na báze vzácnych prírodných komponentov – bioorganominerálneho komplexu Mŕtveho mora, ekologicky čistých rastlinných prípravkov, aromatických esencií a olejov vyrobených vo Francúzsku a Švajčiarsku. Táto technológia je však jedinečná svojou kultiváciou archebaktérie Mŕtveho mora a použitie jej biohmoty vo všetkých produktoch.
Produkty Dr. Nona sú prispôsobené pre denné používanie tak, aby pôsobili preventívne v rámci bežných denných návykov pri používaní kozmetických prípravkov a pomáhali pri prevencii hlásiacich sa problémov bez zaťaženia organizmu.
Bioorganominerálny komplex vytvorený na základe originálnych technologických riešení (know–how) spája cenné fyto-terapeutické vlastnosti ekologicky čistých rastlinných olejov, extraktov a predností minerálov Mŕtveho mora. Pritom PH bioorganominerálneho komplexu sa približuje ukazovateľom normálnej pokožky (5,5 – 6) a preparáty, vyrobené na jeho základe sa dobre vstrebávajú. Zachovaním vynikajúcich kozmetických a terapeutických vlastností zložiek nielen blahodarne pôsobí lokálne, ale tiež spôsobuje ozdravovanie celého organizmu. Kozmetické prostriedky Dr. Nona posilňujú mikro-cirkuláciu krvi a lymfy. Majú protialergické, baktériostatické a protimykotické vlastnosti. Pretože sú prírodnými antioxidantmi, potláčajú voľno-radikálové reakcie okysličovania, vrátane procesov peroxidového okysličovania lipidov bunkových membrán, zvyšujú tonus imunitného a endokrinného systému, mobilizujú vnútorné rezervy organizmu.
Dôležitou prednosťou biologický aktívnych doplnkov, t. z. doplnkov stravy spoločnosti Dr. NONA International Ltd. je originálna technológia (know-how), metóda mikrotoboliek, vďaka ktorým sa obsah potravinových doplnkov dostáva do organizmu v nezmenenom stave a v procese obehu krvi sú tieto zložky dopravované takmer do všetkých miest organizmu. Účinnosť produkcie doplnku stravy je umocnená pomocou autotrofického systému, ktorý napomáha obnoveniu bunkovej štruktúry najdôležitejších systémov organizmu vďaka svojej fermentatívnej aktivácii proteínovej syntézy s využitím štruktúry („úlomkov“) vlastných odumretých buniek.